Terraforming Mars
Bordspel (NL)

Terraforming Mars
Spelers :
1 – 5 spelers
Type :
Environmental
Science Fiction
Designer :
Isaac Fryxelius
Speeltijd :
120 Min
Categorie :
Familie+
Artist :
Jacob Fryxelius
Leeftijd :
12+
Mechanisme :
Drafting
Tile Placement
Publisher :
FryxGames

Spel Info

De mensheid verspreidt zich méér en méér doorheen het zonnestelsel en ook op Mars werden al enkele kolonies gebouwd. Die bieden bescherming tegen de vijandige omgeving van de planeet waar het vreselijk koud en droog is met een nauwelijks bestaande atmosfeer.

Om de aardse immigratie te kunnen realiseren is er méér nodig en moet Mars geterraformd worden. Dit gebeurt door de omgeving te wijzigen zodat mensen er ook zonder een dure uitrusting kunnen verblijven. De Wereldregering heeft dan ook beslist om elke organisatie te steunen die bijdraagt aan deze reusachtige opdracht.

De rijkelijke financiering trekt gigantische corporaties aan die met elkaar rivaliseren om hun activiteiten te kunnen uitbreiden en om zich te profileren als de superkracht achter de terraforming. In dit tijdperk biedt het temmen van de Rode Planeet immers grootse mogelijkheden!

Terraforming-Mars-IntrafinGames

In Terraforming Mars sta je aan het hoofd van een corporatie en koop en speel je kaarten die verschillende projecten beschrijven. Die projecten dragen rechtstreeks of onrechtstreeks bij tot het terraforming proces maar kunnen ook uit andere commerciële ondernemingen bestaan. Om te winnen moet je een goed terraform niveau (TN) bereiken en veel Overwinningspunten (OP’s) behalen. Telkens je een algemene parameter (temperatuur, zuurstof of oceaan) doet stijgen, gaat ook je TN omhoog. Je TN bepaalt je basisinkomen maar ook je basisscore. Naarmate het terraform proces vordert, worden steeds meer projecten mogelijk. Extra OP’s worden toegekend voor alle acties die de greep van de mensheid op het zonnestelsel verstrekten. Dat kan vanalles betekenen: van het oprichten van steden tot het bouwen van infrastructuren of het beschermen van het milieu.

De tijd wordt gemeten in generaties en elke generatie start met een Beurtvolgorde-fase, gevolgd door een Onderzoeksfase waarin de spelers toegang krijgen tot nieuwe kaarten. Tijdens de Actiefase ondernemen de spelers elk om beurt 1 of 2 acties tot iedereen rond de tafel aan de beurt is geweest. Tenslotte, tijdens de Productiefase, produceren alle spelers grondstoffen in overeenstemming met de productieparameters die op hun spelerborden staan en verdienen ze een inkomen naargelang hun TN.

Terraforming Mars

Op het centrale spelbord staan banen gedrukt voor temperatuur, zuurstofniveau, terraform niveau en generatieverloop. Naarmate het spel vordert, voeg je op de oppervlaktekaart oceaan- , groen- en stadstegels toe. Een lijst met standaardprojecten staat eveneens ter beschikking van alle spelers, evenals mijlpalen en onderscheidingen waar alle spelers om kunnen rivaliseren.

Het spel is afgelopen wanneer er voldoende zuurstof voorhanden is om te kunnen ademen (14%), oceanen die voor een gelijkaardig weer als op de Aarde zorgen (9) en de temperatuur ruim boven het vriespunt komt (+8°C). Alleen dan is het mogelijk, maar niet noodzakelijk comfortabel, om op de Mars-oppervlakte te overleven.

De winnaar is de speler met de meeste OP’s op het einde van het spel, OP’s zijn het resultaat van je TN, je tegels op het spelbord, gewonnen onderscheidingen, opgeëiste mijlpalen en OP’s op de kaarten die je gespeeld hebt.

Terraforming Mars Game Board

Onderdelen

  • Spelregels
  • 1 Spelbord
  • 200 Spelermarkers
  • 200 Bronmarkers
  • 5 Individuele Spelerborden
  • 233 Kaarten
  • 80 Tegels

Prijzen

Review

EAN Code: 5425037740036

Opmerkingen

Gratis Levering - Livraison Gratuite (*)

Facebook

Intrafin

Facebook France

IntrafinFrance

Instagram

Intrafin

Twitter

@Intrafin

IntrafinGames © 2022. All Rights Reserved. - Sitemap